18 Haziran 2016 Cumartesi

FİLM ÖNERİSİ-CLOVERFIELD YOLU NO 10



Yaz tatiline bugün resmen girmiş bulunuyorum. İyi bir karne getirmiş olmanın verdiği avantajı kullanarak ailemden sürekli birşeyler istiyorum. Tamamını yerine getirmeseler de, isteklerimin %70 ini karşıladılar diyebilirim :)


Benim için tatil demek; gezmek, oyun oynamak, bol bol film seyretmek ve kalori hesabı yapmadan yiyebilmek demektir. Bu da demek oluyor ki, artık Sizlere daha sık kitap, film ve gezi tavsiyesinde bulunabileceğim. İşte yepyeni bir 2016 filmi ile karşınızdayım. Cloverfield Yolu No 2016, bilimkurgu-gerilim türünde bir film. Yavaş başlayan ancak insanı sıkmayan, meraklandıran bir kurgusu var. Bir "Edge Of Tomorrow", kesinlikle değil ama "Snowpiercer"ın kat be kat üstünde bir film. 

İyi yönleri; gizemli, heyecanlı ve sonu sürprizli.

Kötü yönleri; senaryoda mantık hataları var. Örneğin kız en tepeye tırmanıp "help" yazısını bulduğunda, camın içinden yazıldığı (yani içeriye hapsedilen bir insanın yazdığı) duygusu verilmek istenmiş ancak ""help dışardan yazıldığı ilk bakışta anlaşılıyor. Son sahnelerde de çok fazla mantık hatası var ancak onları yazarsam filmin sonu hakkında bilgi vermiş olurum bu da sürprizini bozar, bu nedenle değinmeyeceğim.

Özetle; filmi izlemenizi tavsiye ediyorum. İyi seyirler, mutlu günler dileği ile...

Filmin künyesi;

Vizyon tarihi; 1 Nisan 2016 (1s 43dk)
Yönetmen; Dan Trachtenberg
Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr. devamı...
Tür; Bilimkurgu, Gerilim
Ülke; Abd


Filmin konusu;

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yeraltında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadaklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.



Dan Trachtenberg'in yönettiği ve Josh Campbell, Matthew Stuecken'ın kaleme aldığı filmin kadrosunda Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr. yer alıyor. Yapımcılığını gerilim ustası J.J. Abrams'ın üstlendiği gerilimde hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın evinde gözlerini açan genç kadının gizem dolu macerasına tanıklık edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder