26 Haziran 2016 Pazar

KİTAP TAVSİYESİ-MUCİZE (WONDER)

"Mucize"... Adı gibi mucize bir roman. Uzun zamandır 300 küsürlük sayfa bir romanı, bir günde okuyup bitirmemiştim. Sadece ihtiyaç molası verdiğim vakit kitaptan ayrılabildim, onun dışında hiç elimden düşmedi.

Bir solukta okuduğum bu kitap, genç-yaşlı, çocuk-ergen, büyük-küçük tüm okurlara hitap ediyor. Eğer yolculuğa çıkmak üzere iseniz mutlaka çantanızda bu kitaba yer ayırın, pişman olmayacaksınız.

Kitabın konusu;

August, genetik bir sorun sebebi ile diğer çocuklardan farkı bir yüze sahiptir. Sıradışılığı sebebi ile sürekli insanların bakışlarına ya da bakmamaya çalışmalarına maruz kalmaktadır. Ailesi ve küçük Auggie ilkokul çağına gelinceye kadar çok zorlu ameliyatlarla başetmişler ancak ameliyatların hiçbiri insanların sorgulayıcı bakışları altında ezilmek kadar onları rahatsız etmemiştir. Bu sebeple ikokula gitmeyen ve evde eğitim gören Auggie ortaokul çağına geldiğinde, evde verilen eğitimin yetersiz kalması sebebi ile yakın bir ortaokula kayıt ettirilir. Ve Auggie ailesinin koruması dışında kalır. Dış dünya ile mücadele etmeyi öğrenecektir.

Mucize

Olaylar önce Auggie'nin sonra da diğer kişilerin gözünden okuyucaya aktarılmaktadır. Hangi taraftan okursanız o tarafa geçtiğiniz ve her kahramanla özdeştiğiniz muhteşem bir anlatım tekniği...

Yazar; R.J.PALACIO
Yayınevi; Pegaus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder