29 Şubat 2016 Pazartesi

FİLM ÖNERİSİ-EQUILIBRIUM/İSYAN (2002)

Blogumu takip edenler bilir, bilimkurgu filmlerine ayrı bir hayranlığım vardır. Henüz 11 yaşındayım ama babamın yaşı kadar bilimkurgu seyretmişliğim var. Hal böyle olunca kaliteli bilimkurgu filmlerinin önerisini yaparken ayrı bir keyif alıyorum :)

Equilibrium-İsyan filmi 2002 yılı yapımı. Çok eski olmasına rağmen içinde güncel ögeleri de barındıran zamansız bir film. Seyredenler, çocukları ile bir daha seyretmeli. Başrol oyuncusu birçok ödül kazanmış ve Guiness Rekorlar Kitabına girmeyi başarmış Christian Bale, bu filmde de rolünün hakkını fazlası ile vermiş. 

Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
Yapım: 2002 - ABD
IMDB Puanı: 7.6
Yönetmen: Kurt Wimmer
Oyuncular: Christian Bale , Sean Bean , Dominic Purcell , William Fichtner , Emily Watson



Filmin konusu;

Üçüncü Dünya Savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek hareketler ya da açığa vuracak davranışların cezası çok büyüktür. Üst düzey bir güvenlik elemanı olan Rahip John Preston (C. Bale) kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevlendirilmiştir. Günü birinde Preston kimliğinden uzaklaşmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder