29 Şubat 2016 Pazartesi

FİLM ÖNERİSİ-13.KAT/13.FLOOR

Yakın zamanda vizyona giren bilimkurgu filmlerinde aradığımı pek bulamadım. Benim gibi bilimkurgu severlerdenseniz, ancak öyle kolay kolay senaryo beğenmiyorsanız, çok uzun uğraşlar sonucu elde ettiğim bilimkurgu filmleri arşivimi Sizlerle seve seve paylaşırım :)

İşte 13. Kat, Matrix ayarında, insana kafa jimnastiği yaptıran, senaryosu inanılmaz güçlü bir film. 1999 yılı yapımı ancak eski olduğuna bakmayın, öngörüde 2016 yapımlarını bile sollar. Boş vaktinizde muhakkak seyredin diyeceğim ama vaktini boşa geçirirken eğleniyorsan o vakitte boşa geçmiş sayılmaz ki arkadaş :)

Yapımı:1999 - ABD ,  Almanya
İMDB : 7
Tür:Bilim Kurgu ,  Gerilim ,  Gizem
Yönetmen:Josef Rusnak
Oyuncular:Gretchen Mol ,  Dennis Haysbert ,  Craig Bierko ,  Armin Mueller-Stahl ,  Tia Texada
Senaryo:Josef Rusnak ,  Ravel Centeno-rodriguez

Yapımcı: Roland Emmerich ,  Michael Ballhaus

The Thirteenth Floor Poster

Filmin konusu;

Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ına gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir: Şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder