16 Temmuz 2015 Perşembe

ERİKLİ SOĞUK YEŞİL ÇAY

Bu sıcak yaz günlerinde serinletici bir o kadar da sağlıklı içecek tarifi için hazır mısınız? 

Malzemeler;

9-10 adet kırmızı erik
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çk (çay kaşığı) tarçın
1 çk toz zencefil
2 adet poşet yeşil çay
1 adet poşet rezene çayı

Yapılışı;

Orta boy tencerede 1 lt suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine erik, üzüm, tarçın ve zencefili atın, 15-20 dk kaynatın. Ocağı kapatıp, karışımın içine poşet çayları da atın bir 10 dakikada bu şekilde demlensin. Sonra poşet çayları içinden alın. Erikleri seçip, çekirdeklerini çıkarın (ya da tencereye atmadan önce çekirdeklerini çıkartıp atabilirsiniz) Karışımı blendera koyun ve 5 dk çekin. Delikleri küçük olan bir süzgeçten süzüp, tadını kontrol edin, içindeki üzüme rağmen şekeri yetersiz geldiyse 3-4 çorba kaşığı şeker ilave edebilirsiniz. Dolapta buz gibi soğutun. Bol lifli, kalorisi düşük bu içeceği sabah akşam tüketebilirsiniz. Hem tatlı isteğinizi bastıracak hem de sindirim sorunu yaşayanlar için can simidi olacaktır.

Afiyetle.



Eriğin Faydaları;

Pek çok farklı türü ve rengi bulunan erik (2000’den fazla erik çeşidi bulunmaktadır) besin lifi bakımından en zengin meyveler arasında yer alıyor. Antioksidan bileşenleri ile vücudu koruyan ve yüksek oranda C vitamini içeren erik hastalıklara karşı direncimizi arttırıyor. Düşük kalori değeri (100 gram erik yaklaşık 45 kaloridir) eriğin diyet listelerinin vazgeçilmez meyvelerinden biri olmasını sağlamaktadır. Erik aynı zamanda A, K ve C vitaminleri için oldukça iyi bir kaynaktır. Eriğin bir diğer önemli faydası ise gıdalar yoluyla alınan demir mineralinin vücut tarafından emilimini arttırarak demir eksikliğine karşı koruma sağlamasıdır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder