16 Temmuz 2015 Perşembe

KABAKLI MENEMEN

Akşam halamla mutfağa girdik, baktık ki dolap tam takır kuru bakır, alışverişe gitmek içinde epey geç olmuş, hemen aklıma güzel bir fikir geldi ve "pizzaaa" diye bağırdım ama halam bu fikri hiç tutmadı daha dün börek yediğimizi hatırlatarak, bir gün kalorili yiyorsak ertesi gün hafif beslenme kuralını hatırlattı :( Dolayısı ile dolabı karıştırmaya devam ettik, yapılan titiz bir inceleme sonucu 2 adet kabağımız, bol yumurtamız, peynir ve soğanımız olduğu sonucuna ulaştık. Bana çok alakasız gelen bu malzemelerle halam öyle bir çeşit menemen yaptı ki az daha tabağı yiyecektim :) Yanına da küçük bir bardakla kola koparmayı başardım, gel keyfim gel...

Gelsin malzemeler;

3 yumurta
1 adet domates
yarım adet küp küp doğranmış kabak
yarım adet küçük doğranmış kuru soğan
1 dilim beyaz peynir
tuz, karabiber, köri, çörek otu


Nasıl yapılır?

Soğan, teflon tavada zeytinyağı ile hafifçe öldürülür, içine  1 adet doğranmış domates ilave edilir, kısık ateşte pişirilir. Kabaklar da içine atılıp, domates göz göz olana kadar pişirilir. Üstüne baharatları serpilir ve tekrar karıştırılır. Ayrı bir kapta 3 yumurta ve beyaz peynir karıştırılıp, tavadaki sosun üstüne dökülür. Bundan sonrasını normal menemeni nasıl pişiriyorsanız öyle pişirin.

Afiyetle.







Kabağın Faydaları;

Kabak vitaminler açısından oldukça zengindir. İçeriğinde bol miktarlarda A vitamini, B2 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini, lif, bakır, demir, magnezyum ve çinko bulundurmaktadır. Birçok farklı türdeki kanserlere karşı mücadele eder. Ayrıca kabak kabızlık, aşırı hassas bağırsak sendromu, mide bozuklukları, astım, osreoartrit, romatizmal artrit, kan damarlarındaki hasarlar, kalp krizi ve felç, kan bozuklukları, cilt üzerinde meydana gelen yaralar gibi hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder