16 Temmuz 2015 Perşembe

ÇÖREKOTLU PATATES KAVURMASI

Ramazan ayının son gününde iftarımızı kahvaltı tadında yapmaya ne dersiniz? Evet diyenler için güzel bir tarif geliyor. Patates kavurma;

Malzemeler;

3 adet haşlanmış büyük boy patates
1 adet yemeklik soğan,
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 yk domates salçası, 1 yk biber salçası
3 yk zeytinyağı
tuz, karabiber, çörek otu, rendelenmiş kaşar, maydanoz, reyhan, nane
benim olmazsa olmazım acıbiber :)

Yapılışı;

Teflon tavaya soğanları ve yağı koyup kavurmaya başlayın. Küçük küçük doğranmış biberleri de ilave edin. Soğanları öldürdükten sonra salçayı katıp, kokusu çıkana kadar kavurun. Devamında, rendelenmiş patatesleri ilave edin, karıştıra karıştıra 20 dk. kadar pişirin. Patateslerde piştikten sonra içine çörek otu ve diğer baharatları katıp, tekrar karıştırın. Üstüne kaşar peynirlerini atıp kapağını kapatıp, erimesini bekleyin. Dilerseniz üstüne maydanoz, reyhan, nane doğrayıp yemeğinizi daha da sağlıklı ve lezzetli hale getirebilirsiniz :) Yanına şöyle şiş yapılmış sucuk, közlenmiş biber domates ve çayla harika gider.

Normalde yemek tariflerini halam veriyordu ancak patates kavurması bizim gibi 11 yaşındaki çocukların dahi kolayca yapabileceği bir yemek olduğundan bu sefer ki tarif benden geldi. Ne de olsa 5-6 sene sonra kendimi er geç öğrenci evinde bulacağım şimdiden ufak ufak antremanlara başlamak lazım, değil mi :) 

Afiyet olsun.




                                             









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder