19 Haziran 2016 Pazar

FİLM ÖNERİSİ-IDENTITY/KİMLİK

Size tavsiye edeceğim film 2003 yılında çekilmiş. Biraz eski bir film olmasına rağmen güncelliğini kaybetmeyecek bir senaryosu var, oyuncular da iyi olunca, tadından yenmiyor, öyle güzel bir film yani...

Film akıcı bir senaryoya sahip, aksiyonu ve gerilimi son derece dozunda, hep merak edecek birşeyler bırakıyor insanda. Katili tam buldum derken, yanıldığınızı anlıyorsunuz ve bu duyguyu defalarca yaşıyorsunuz, anlayacağınız filmin sonu sadece sürprizli değil katmerli sürprizli :)

Bağımsız yönetmen James Mangold, 95 yılında Şişman isimli filmle yönetmenliğe adım attıktan sonra, ikinci filmi Güçlüler Bölgesi ile sinema dünyasında kendine bir yer ediniyor. Fakat daha sonra çektiği iki film, özelikle de Büyülü Çift (Kate & Leopold), Şişman’ın tuhaf ve huzursuz havasından uzaklaşmaya başladığını gösteriyordu. Son çalışması olan Kimlik ise değeri ancak izlendiği zaman anlaşılabilecek filmdi. İlk defa "Kimlik" filmi ile keşfettiğim bu yönetmenin diğer filmlerini de izleyip izlenimlerimi Sizinle paylaşacağım.
Filmin künyesi;

Vizyon tarihi; 15 Ağustos 2003 (1s 27dk)
Yönetmen; James Mangold
Oyuncular; John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet
Ülke; Abd

Filmin konusuna gelince;

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak an be an daha da zorlaşmaktadır. 

İyi seyirler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder