12 Mart 2016 Cumartesi

KİTAP ÖNERİSİ-KÜÇÜK PRENS/LE PETIT PRINCE

Küçük Prens'le tanışmam zaruri bir şekilde de olsa, iyi ki okumuşum dedim. Kitabı sınav konusu olarak veren Türkçe öğretmenime de çok teşekkür ettim :)

Basit bir dille yazılmış olan bu kitapta, büyüklerin körü körüne yaşadıkları hayat, küçük bir çocuğun gözünden, gözlerimizin önüne seriliyor. Bu kitap anlatılmaz yaşanır dedikleri cinsten :) Okumak için zaman ayırın, inanın hiç pişman olmayacaksınız.

Kitabın konusu;

Kucukprens.jpg

Yazarın uçağı bozulur ve Sahra Çölüne iniş yapmak zorunda kalır. Çölde Küçük Prens ile karşılaşır. Küçük Prens yazara yaşadığı yeri, yaşadığı maceraları anlatmaya başlar. O, B612 Asteroidinde tek başına yaşayan bir prenstir. Gezegeninde çok sevdiği güle özenle bakar. Gülüne nasıl daha faydalı olabileceğinin yollarını araştırmak istediği için diğer gezegenleri gezmek zorunda kalmıştır.
Kralın gezegeninde otorite tutkusunu, sanatçının gezegeninde kendini beğenmişliği, sarhoşun gezegeninde saplantıyı, işadamının gezegeninde amaçsız sahip olma tutkusunu, fenercinin gezegeninde öğrenmeden, değişmeden emir yerine getirmeyi coğrafyacının gezegeninde elitizmi görür. Hepsinden mutsuz ayrılır. Son gezegen ise dünyadır. Dünya, diğerlerinden farklı olarak büyük ve kalabalık bir gezegendir. insanların kendi değerlerinden daha çok giysileriyle anlam ve değer kazandıkları bir yerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder