6 Mart 2016 Pazar

FİLM ÖNERİSİ-DEJA VU

Zaman makinesi ile ilgili birçok film çekildi, ancak zaman makinesinde yolculuk günümüz için hala ütopik bir kavram olmaktan öteye geçemedi. Bu yüzden filmlerle zamanda yolculuk yapmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. 

İşte zamanda yolculuk filmlerinin en iyi örneklerinden biri olan Deja Vu, 2006 yılında çekilmiş ve başrolde Denzel Washington gibi bir karakter oyuncusunu ağırlıyor. Film sadece oyunculara güvenip senaryoyu es geçmemiş... Senaryosu üzerinde de bir hayli kafa yorulmuş... Bu filmi serederken kafanızın dolu olmamasına dikkat edin çünkü biranlık bir dalgınlık, "ya bu nasıl oldu" dedirtecek kadar sahneler arasında kopukluk yaşamanıza neden olabilir.

"Patlamış mısır, cips, kola, haftasonu yanında bir de film ola !" diyorsanız, bendensiniz :)

İyi seyirler....




Yönetmen: Tony Scott
İMDB: 7
Oyuncular: Denzel Washington, Val Kilmer, Paula Patton, James Caviezel, Adam Goldberg
Tür: Aksiyon, Bilimkurgu
Yapım Yılı: 2006 (128 dk)
Senaryo: Bill Marsilii, Terry Rossio 

Filmin Konusu;

New Orleans’taki bir feribotta meydana gelen büyük patlamanın ardından kanıt toplaması için çağrılan Carlin, insanların beyninin içindeki “deja vu”lerin her şeyden daha güçlü olduğunu keşfeder. Bu da, yüzlerce masum insanın hayatını kurtarmak için beyninin en derin dönemeçlerinde bir yolculuğa çıkmasına yol açar.
Carlin’in yaptığı soruşturma derinleştikçe sadece zaman ve uzay kavramları boyunca gelişen bir araştırmaya dönüşmekle kalmaz. Soruşturma esnasında Carlin’in, feribot patlaması kurbanları arasındaki bir kadınla duygusal bağlantısının olduğunu keşfetmesiyle tersine işleyen bir aşk hikâyesi de ortaya çıkar. Üstelik yüzlerce insanın geleceğini mahvedebilecek bu büyük felaketi durduracak anahtar bu kadının geçmişinde bulunmaktadır. Sözcüklerin yeterli olmadığı tam güven gerektiren çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Carlin’in her şeyi değiştirmek için tek bir şansı vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder