6 Aralık 2015 Pazar

ÖYKÜ-HİKAYE TAMAMLAMA

6.sınıfların Türkçe dersinde öykü-hikaye tamamlama önemli bir yer tutar. Size bu konuda ışık tutacak bazı bilgler vereceğim. 

Öğretmen bir giriş cümlesi verir ve öyküyü tamamlamanızı ister, işte bu aşamada yapmanız gereken gözünüzü kapatıp, giriş cümlesinin geçtiği mekanı gözünüzde canlandırmaktır. Sonrasında olayın başından geçen öykü kahramanını kanlı canlı, huyuna karakterine kadar hayal edin ve olayları kahramanın çevresinde örmeye başlayın. Hikaye kafanızda yeterince canlandıktan sonra artık kelimelere dökebilirsiniz.

İşte hayalgücünüzü harekete geçirecek bir giriş cümlesi. Bu öyküyü nasıl tamamladığınızı benimle paylaşırsanız bu sayfada yayınlayacağıma söz veriyorum. Başarılar arkadaşlar.

.................................................................

BALONCU

Baloncu amca renk renk balonlarını ipe dizmiş, sahilde bir o yana bir bu yana giderek çocukları peşinden koşturuyordu. Çocuklar önce kırmızı balon diyor, sonra yeşil ve maviyi de almak istiyor, babalarını, annelerini çok kızdırıyorlardı. Bu tatlı çekişmeleri iç çekerek izliyordum. Oysaki benim balonla ilgili hatırladığım tek anım,............................................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder