24 Ağustos 2016 Çarşamba

FİLM TAVSİYESİ-INTO THE FOREST/ORMANA DOĞRU

Filmin İMDB puanı düşük olmasına rağmen konusu ilgimi çektiği için seyretmeye karar verdim. Filmde, ormanın içinde yaşayan bir ailenin elektrik kesintisi ile başına gelenler anlatılıyor. Ancak bu elektrik kesintisi öyle böyle değil aylarca, yıllarca sürecek türden. 

Buna benzer bir film çok eskiden izlemiştim o filmde elektrik kesintisinin bütün bir şehre ne yaptığı; insanların hayatını nasıl etkilediği çok çarpıcı bir şekilde anlatılmıştı. 

"Ormana Doğru" da ise sadece bu küçük aileyi nasıl etkilediği, yani daha mikro tarzda bir anlatım söz konusu. 

Gerçekten düşünsenize 1 ay için elektrik yok. Dolaptaki tüm yiyecekler bozulmuş; doğalgaz olmadığı için kombi çalışmıyor yıkanamıyorsunuz; ocakta yemek pişiremiyorsunuz. Asansör yok, plazalarda oturanlar-çalışanlar hepten ayvayı yemiş :) 

Benzin alamıyorsunuz. Eczanelerde ilaç yok, aşılar bozulmuş. Kredi kartı kullanamadığınız gibi ATM lerde çalışmadığı için nakit de çekemiyorsunuz. Vay arkadaş, elektrik kesintisi deyip geçmemek lazım, diri diri mezara girmek gibi birşey. Eğer film şimdi ilginizi çekmeye başladıysa hiç vakit harcamadan bu serin pazar gününü değerlendirin derim :) İyi seyirler. 

Filmin Künyesi; 

Yönetmen: Patricia Rozema 

Oyuncular: Ellen Page, Evan Rachel Wood, Max Minghella 

Tür: Gerilim, Dram 

Yılı: 2015 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder