29 Ocak 2016 Cuma

Uçurtma Müzesi

                                          
Babamla internette, 15 tatilde neler yapacağımıza bakıyorduk. Uçurtma müzesinin reklamını gördük ve gitmeye karar verdik. Üsküdar da bulunan müzeye, ertesi gün randevu alarak gittik. Saat 12 gibi yola koyulduk. Yolda babam ikimize bir döner aldı. Bir döneri ikiye bölerek afiyetle yedik (rejimdeyiz de :). Saat tam 13:00' de müzeden içeriye girdik. Her çeşit uçurtma vardı, ejderhalar, kurbağalar, altıgenler ... İnanılmaz bir renk cümbüşünün içinde bulduk kendimizi...

Bizi oradaki öğretmenlerden birisi karşıladı. Atölyeye birlikte geçtik, tam 6 çocuk daha vardı ve birlikte uçurtma yapmaya başladık. 

İlk başta bize kocaman kağıtlar ve makaslar verdiler. Çizilen yerleri kestikten sonra çıtaları kağıda bantlar yardımıyla bağladık. Ben bu arada kağıdın rengini al bayrağımız olarak seçtim. Sonra da iple püskülü takmak için bizden uçurtmaları aldılar. 5 dk resim çektikten sonra müzenin kurucusu bize uçurtmaları anlattı; en beğendiklerimden olan ejderha 6.5 m en uzun uçurtma ise 11 m idi ve o da bi kelebek deseni ile süslenmişti. En sempatik uçurtma ise 10 cm ile en küçük olandı. Kendi yaptığımız uçurtmaları 13 TL ye satın alabiliyoruz. Az kalsın unutuyordum; giriş bedava :)

15 tatilde çocukları ile etkinlik yapmak isteyen ebeveynler, uçurtma müzesini de programınıza almanızı tavsiye ederim.

Merak edenler için işte resimler;






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder