4 Ağustos 2015 Salı

CHAPPİE-FİLM TAVSİYESİ 1

Bu ara öğlen sıcağında dışarı çıkmak hiç de akıl karı değil. Bu yüzden zamanımı film seyretmekle geçiriyorum. Seyrettiğim filmlerden etkilendiklerimi blogumda paylaşmaya karar verdim. Bunlardan ilki CHAPPİE. 

chappie ile ilgili görsel sonucu 2015 yılı yapımı // İMDB puanı 7

Filmin yönetmeni Neill Blomkamp (umarım doğru yazmışımdır :)District 9 nı izlediyseniz yönetmeni hemen hatırlayacaksınız. Mr. Blomkamp filmlerinde yakın gelecekte yaşayacağımız olası teknolojik gelişmelerin insanlara nasıl geri döneceğini, hiç süslemeden ve son derece gerçekçi bir şekilde gösteriyor. Bu insanı hem ürkütüyor hem de tüm ürkünçlüğüne rağmen yine de bu teknolojiye sahip olma isteğinin önüne geçilemez olduğunu vurguluyor. Evet insanlık için yıkıcı olacak teknolojik ilerlemeleri engelleyebilirsiniz ama önüne asla geçemezsiniz (Tuna Han dan özlü sözler :)

Denizler Altında 20000 Fersah kitabının yazarı Jules Verne yaşadığı dönem için neyse, Neill Blomkamp ta benim için bu dönem öyledir. Bu yönetmenin filmlerini mutlaka takip edin derim ben.

Chappie'ye gelince... Onca demir yığını kullanılmasına rağmen işin içine zeka girince ki bu zeka yapay bile olsa beraberinde duyguyu da getirdiğini ve artık robotu basit bir makine olarak görmediğinizi farkedeceksiniz. Chappie aileden biri olacak, onu hemencecik bağrınıza basacaksınız. Diğer tarafta insanoğlunun içindeki iyilik ve kötülüğün elele gittiğini, tüm o büyük savaşların aslında herbir bireyin kendi içinde verdiği iyi-kötü savaşının dışavurumundan doğduğunu bir kez daha göreceksiniz.

Özetle bu film seyredilir dostlar.

Yanında popcorn ve buz gibi limonata da iyi gider benden söylemesi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder