2 Temmuz 2015 Perşembe

ELMALI KUP-TARÇIN VE ZENCEFİL AROMALI

Elmalı kup hem yaz aylarının hem de Ramazan sofralarının lezzetli ve hafif bir tatlısı...Yapılışı da yemesi de çok kolay :) Elma hazmı kolaylaştırıyor, tarçın kan şekerinin hızlı düşmesini engelliyor, zencefil hem tadını keskinleştiriyor hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor. İşte şifa dolu Elmalı Kup'un tarifi;

Malzemeler;

3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yk un
1 yk nişasta
2 yk toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığının ucu ile toz zencefil
1 paket toz krem şanti
3 adet soyulmuş ve çekirdek kısmı çıkarılmış iri elma

Yapılışı;

2 su bardağı süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişasta sos kabında iyice karıştırılır ve ateşe konur, kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişirilir. Kaynayınca altı kapatılıp, içine tarçın ve zencefil ilave edilerek, soğumaya bırakılır. Diğer taraftan bir kasede krem şanti ve kalan 1 su bardağı süt çırpılıp, dolapta dinlenmeye bırakılır. Elmalar ortadan 4 e ayrılıp bir bardak su dolu tencerede iyice yumuşayana kadar pişirilir. Soğuyan muhallebi ve krem şanti bir kasede karıştırılıp mikserle çırpılır, içine yine soğumuş ve küçük küçük doğranmış elma parçaları ilave edilir ve bir kepçe yardımı ile dondurma kuplarına paylaştırılır. Dilerseniz içine muz, çilek ve böğürtlen tarzı taze meyvelerde koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder