18 Haziran 2015 Perşembe

HAYIRLI RAMAZANLAR

Ramazan ayının verdiği huzur ve manevi rahatlamayı çok seviyorum. Ülkemizde ve tüm müslüman camiasında, huzur ve barışın hakim olduğu bir Ramazan Ayı dilerim.

Ramazan sofraları çok bereketli olur. Bütün gün akşam yiyeceğimiz çeşit çeşit lezzetli yemeklerin hayalini kurarım. Henüz oruç tutamasam da sahura kalkıp büyüklerime destek oluyorum :) Bu gece sahurda sucuklu ekmek vardı, mmmmmm, yanında kuşburnu çayı ile de harika gidiyor. 3-5 dilim sucuklu ekmek dilimleri için fırın mı yakılır dediğinizi duyar gibi oluyorum. Yok yok, gerek yok tabi. Size daha ekonomik bir yol söyleyeceğim. Ağzı kapaklı bir teflon tavada da nar gibi kızarmış sucuklu ekmekler yapabilirsiniz. Nasıl mı???? İşte formül;

Dilimlenmiş ekmekleri (ya da tost ekmeklerini) teflon tavaya dizin. Ocağın altını yakın, ancak ateşi çok harlı olmasın ekmekleri hemen yakmayalım di mi? Ortadan biraz daha kısık ateşte, yavaş yavaş kızartın. Ön tarafları kızarınca arka taraflarını çevirin ve kızaran taraflarına ince dilim kaşar koyun. Kaşarın üstüne de ayrı bir tavada kızartılmış sucukları dizin ve tavanın kapağını kapatın. Yine altı çok harlı olmayan ateşte 5-7 dk altını kızarmaya bırakın. Kaşarların eridiğini görünce ateşi kapatın. Yanına domates, salatalık, kırmızı biber, yeşillikle servis edin. Gece yemeği için son derece sindirimi kolay ve hafif bir yemek, denemenizi tavsiye ederim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder